top of page

 OM NATUR RETUR

vi er

Foreningen Natur Retur er et naturfællesskab udsprunget og forankret i Aarhus. Vi mener, at der er blevet for langt mellem mennesker og natur - og også for langt mellem mennesker. Derfor har vi siden 2015 lavet lettilgængelige, sociale naturture i Aarhus’ lokalnatur for alle. Vi laver ture sammen, fordi vi synes, det er sjovt, for fællesskabets skyld og fordi vi gerne vil skabe rammer for at opleve og mødes i naturen!

 

Natur Retur består af en frivillig værtsgruppe af naturentusiaster fra Aarhus, der sammen udvikler og gennemfører ture på månedlig basis samt Natur Retur Højskole. Mød os her. Gruppen er sammensat, så vi fagligt favner så bredt som muligt for at sikre et bredt turudbud.

SE TURKALENDEREN

Mød værtsgruppen

KONTAKT OS

vi vil

Natur Retur søger at bringe naturen tilbage ind i folks hverdag. Det gør vi, fordi vi mener, at naturen har utrolig meget godt at byde på, og at den virkelig kan være et fantastisk redskab til at finde ro, mening og livsglæde i en ellers travl og hektisk hverdag.

 

Vi står i dag over for en række globale kriser, der knytter sig til naturen og vores forbrug heraf, som ofte kan være meget uoverskuelige og svære at tage stilling til. Håbet er, at vi igennem vores lokale naturformidling kan være med til at gøre disse globale problemstillinger mere vedkommende og nærværende.

LÆS VORES VEDTÆGTER

FÆLLESSKAB

Vi gør meget ud af at danne en imødekommende og social stemning, og på den måde danne grobund for, at deltagerne kommer hinanden ved og får følelsen af fællesskab.

OPLEVELSER

Vi lægger vægt på, at vi året rundt udbyder en bred vifte af oplevelser i naturen, der altid tager udgangspunkt i årstiderne. Det brede udbud af oplevelser skal sikre, at Natur Retur har en bred appel og kan virke som en inspirerende platform, der kan være med til at nytænke naturformidling. Idéudviklingen af turene er derfor en central del og er på mange måder den vigtigste del af Natur Retur.  

NATURFORSTÅELSE

Vi laver ofte små oplæg om naturen på turene, fordi vi dermed håber at kunne bidrage til en dybere naturforståelse hos deltagerne. Oplæggene lægger vægt på de gode, overraskende og inspirerende historier, da vi mener, at det er vejen til at vække en dybere interesse hos deltagerne, der rækker ud over turene.

bottom of page